Huisregels bij Paula


Deze huisregels gelden bovenop de overeenkomst van opdracht tussen ouders/verzorgers (hierna vraagouders) en gastouder, welke door beide partijen ondertekend is. Alle vraagouders dienen van deze huisregels op de hoogte te zijn. Als er wijzigingen in de huisregels worden doorgevoerd, krijgt u hierover bericht. Alle wijzigingen worden 1 kalendermaand doorgegeven.

1. Openingstijden:
Kinderopvang bij Paula is maandag, dinsdag en donderdag geopend van 07:30 uur t/m 17:30 uur. De weekenden en 's avonds zijn we gesloten.

Het is in overleg mogelijk af te wijken van deze openingstijden.

2. Tarieven:
Kinderopvang bij Paula heeft een vast uurtarief wat voor alle ouders gelijk is. Daarnaast werken gastouderbureaus met hun eigen tarieven: de bureaukosten. Hierdoor verschilt het uiteindelijk te betalen bedrag per bureau.

 

Plek gereserveerd:

Per dag zijn er maximaal 6 opvangplekken te reserveren bij Paula. Het kan zo zijn dat je een plek hebt gereserveerd, maar je kind komt last-minute toch niet of de opvanguren worden minder dan vooraf doorgegeven. Dan betaal je alle vooraf doorgegeven opvanguren wel, omdat ik die plek/uren die dag niet aan iemand anders kan geven.

Wanneer je 7 dagen/1 week van tevoren je kind afmeld voor een opvangdag, dan betaal je alle vooraf doorgegeven opvanguren niet of alleen de verminderde uren. Omdat ik dan de gereserveerde plek aan iemand anders zou kunnen geven. 


De spullen die ouders zelf mee nemen zijn:
Fruit - broodmaaltijd(en) en beleg - tussendoortje - warme maaltijd en toetje - drinken (muv kraanwater/ranja/thee) - de eigen tuitbeker, tenzij uw kind uit een gewone plastic beker kan drinken - set reservekleding afgestemd op het weer - jas of vest - slaap knuffeltje - sloffen of dikke sokken - regenlaarzen.

 

3. Opvang:
Kinderopvang bij Paula werkt het liefst met vaste dagen en vaste opvangtijden, toch is het mogelijk om voor flexibele opvang te kiezen. In overleg is er veel mogelijk. Mocht u graag meer informatie willen over de kind aantallen, mag u altijd contact opnemen met kinderopvang bij Paula. 

Er geldt een proeftijd van 1 maand, waarin beide partijen ervoor kunnen kiezen om de opvang niet door te laten lopen. Hierna is de opzegtermijn 1 kalendermaand, waarbij de opzegtermijn begint te lopen op de 1e van de opvolgende complete maand.  

Ik ben ingeschreven in het LRKP, hierdoor ontvangt u in de meeste gevallen kinderopvangtoeslag.

 

4. Halen en brengen:
Mocht het voor komen dat u het niet redt om op tijd te zijn door file of een vergadering, laat het even weten. Dat scheelt ons zorgen maken over of alles wel goed gaat. Meestal is het geen probleem wanneer u iets later bent.

Indien uw kind door iemand anders opgehaald wordt, dient u dit van te voren door te geven. Indien wij deze persoon nog niet kennen, dient deze persoon zich te legitimeren. Een foto tonen van tevoren werkt altijd prettig. Als het niet van te voren is doorgegeven wordt er eerst telefonisch contact met u opgenomen voordat uw kind meegegeven wordt.

Het kan soms even duren voor ik open doe omdat ik bijvoorbeeld net een luier aan het verschonen ben of een kindje van/naar bed haal/breng. Wacht rustig even bij de deur (of kijk even naar binnen) en doe ik na 3 minuten nog niet open, klop dan nog een keer op het raam. Wellicht heb ik het kloppen niet gehoord.

 

5. Uw kind is ziek of wordt ziek tijdens de opvang:
Als een kind koorts heeft hoger dan 38 graden (of zich duidelijk niet lekker voelt maar geen koorts heeft), wordt er contact met u opgenomen en overleg gezocht over de opvang. Als uw kind zich duidelijk niet goed voelt of als er sprake is van besmettingsgevaar, zal uw kind altijd opgehaald moeten worden.

Een ziek kind met een temperatuur hoger dan 39 graden word niet op bed gelegd i.v.m. koortsstuipen die levensgevaarlijk zijn. In principe dient de gastouder geen medicatie toe. Indien medicatie bij uw kind noodzakelijk is, blijft de verantwoordelijkheid altijd bij de eigen ouders liggen. 
Kan uw kind een dag niet komen wegens ziekte dan dient u dit aan ons door te geven, bij ziekte van het kind worden de opvanguren volledig in rekening gebracht. Ook wanneer u ziek bent en het kind thuis wilt laten, brengen wij de vooraf opgegeven opvanguren volledig in rekening.

5.1: Paula is ziek of de kinderen van Paula zijn ziek:

Ben ik of zijn mijn kinderen ziek (besmettelijke ziekte, hoge koorts, griep), zal ik zo snel mogelijk contact met u zoeken omdat ik dan niet in staat ben om kinderen op te vangen. U betaalt dan geen opvanguren.

Wanneer ik heb aangegeven dat ik wel opvang verleen maar ouders besluiten zelf hun kind thuis te laten, betaal je wel alle vooraf doorgegeven uren. Het is in dit geval de keus van de ouders om het kind niet naar de opvang te brengen. 

6. Hygiëne en veiligheid:
* Jaarlijks vindt er een risico-inventarisatie plaats vanuit het gastouderbureau, waarbij gelet wordt op de veiligheid in en rondom de opvanglocatie. De risico-inventarisatie is op de locatie aanwezig om in te zien. Ook de GGD voert jaarlijks controle uit om de veiligheid en kwaliteit van de opvang te waarborgen. 
* Ieder kind slaapt in een schoon bed, met schoon beddengoed. Na het slapen wordt het bedje verschoont zodat ook een volgend kind in een schoon en fris bed slaapt. De kinderen hebben een vast bed waar ze in slapen, elke week word het beddengoed verschoond wanneer er 1 kind gebruik maakt van hetzelfde bed.
* Eetstoelen worden na iedere maaltijd schoon gemaakt.
* Na ieder toiletgebruik wordt deze schoongemaakt. 
* Voordat wij aan tafel gaan worden eerst de handen gewassen. 

7. Contact met vraagouders:
Dagelijks vindt er tijdens het brengen en halen van uw kind een overdracht van informatie plaats. Indien gewenst, word er voor kinderen een schriftje/dagboekje bijgehouden met de belevenissen van de dag en de slaap -en eettijden.
Gedurende de opvang staat het altijd vrij even te bellen of bericht via Whatsapp sturen om te vragen hoe het met uw kind gaat. Het kan zijn dat ik de telefoon niet aan kan nemen omdat ik met de verzorging van een kind bezig ben, ik bel u dan zo spoedig mogelijk terug. Mocht dit binnen een uur nog niet het geval zijn, belt u dan gerust nog een keer.
Mocht u een schrift of dagboek bij willen houden voor uw kind, dient u deze zelf aan te schaffen en mee te brengen.


8. Wat brengt u mee:
Trek uw kind makkelijke kleding aan, die ook vies mogen worden in verband met knoeien, knutselen of buiten spelen (regenkleding op regenachtige dagen is gewenst)

* Reserve kleding (passende kleding welke is afgestemd op seizoen)
* Voldoende luiers
* Luierdoekjes
* Crèmes, zalfjes etc. (bv. Sudocrème)
* Flesvoeding in een doseertorentje of –bakje (voorzien van naam)
* Fles en/of drinkbeker (voorzien van naam)
* Fruit

* Koekje voor na het rustmoment tussen de middag
* Speen/knuffel (voorzien van naam)

* Speciale voeding bij bijv. allergieën, voorkeur of dieetvoeding.
* In de zomer eventueel een hoedje/petje en zonnebrandcrème.
* Oppasboekje waarin iedere keer een stukje word geschreven over de belevenissen van uw kind.

U mag speelgoed van thuis meegeven aan uw kind, dit is geheel voor eigen risico. Mocht dit speelgoed kwijtraken of stuk gaan, dan kunnen wij daar niet aansprakelijk voor gesteld worden.

9. Tv kijken:
De kinderen mogen hier tv kijken, dat kan voor kinderen een vorm van ontspanning zijn. Uiteraard zitten ze er niet lang achter en worden ze nog steeds gestimuleerd om zelf te spelen. We zullen een programma aan zetten waarbij we letten op de leeftijden van de kinderen.

10. Snoepen:
Snoep mogen de kinderen hier met mate, er is 1 snoepmoment op een dag. Snoep word aangepast op de leeftijden van de kinderen. U mag als tussendoortje best een koekje of snoepje meegeven.
Met speciale gelegenheden (feest- en verjaardagen) krijgen de kinderen van Paula iets toepasselijks zoals bijvoorbeeld chocolade eitjes met Pasen en kruidnootjes met Sinterklaas.

11. Verjaardag vieren:
De verjaardag van een kind is een feestelijke gebeurtenis waarbij wij ook graag stil willen staan. De jarige ontvangt van ons een kadootje en we zingen liedjes.
Wilt u met de verjaardag van uw kind trakteren, dan maakt dat het verjaardagsfeest wel extra feestelijk. 

12. Wijzigingen:
Structurele wijzigingen dienen 1 maand van te voren worden aangevraagd en er zal in de meeste gevallen ook een nieuw contract of een aanvulling op de opvangovereenkomst worden gemaakt. Wanneer er een aanvulling op de opvangovereenkomst moet worden gemaakt, zal het gastouderbureau contact met u opnemen om te overleggen of dit digitaal kan gebeuren of dat er een afspraak gepland dient te worden.

Houd u er rekening mee dat wanneer Uw werkuren veranderen, u dit ook bij de belastingdienst dient door te geven? Zo kan de belastingdienst de kinderopvangtoeslag waar nodig aanpassen. De belastingdienst heeft een app waarin u dit eenvoudig kunt aanpassen.

 

13. Wennen:
Kinderen hebben vaak tijd nodig om te wennen aan een nieuwe omgeving en nieuwe personen. Voor u als vraagouders kan het soms moeilijk zijn om uw kindje voor het eerst naar de opvang te brengen. Uw kindje kan kosteloos twee dagdelen in overleg komen wennen voorafgaand aan de start van de opvang. De wendagen zien er als volgt uit: de eerste keer 1 tot 1,5 uur wennen en de tweede keer 1 dagdeel (ochtend of middag) wennen.

Als u ervoor kiest om de opvang direct in te laten gaan, dan vervalt de aanspraak op de kosteloze wen dagdelen. Wanneer u later besluit uw kind toch te laten wennen, dan brengt kinderopvang bij Paula deze uren volledig in rekening.

14. Betalingsverplichting:
Indien u uw betalingsverplichting niet nakomt, dat wil zeggen een betalingsachterstand heeft van 1 maand of meer, zal de opvang per direct gestopt worden.
U blijft betalingsplicht houden over de openstaande facturen. Wanneer u de betaling niet voldoet binnen de vastgestelde termijnen, zal de gastouder in samenwerking met het gastouderbureau waarbij u bent aangesloten overgaan op het aansturen van een incassobureau. De totale gemaakte kosten worden bij degene met de betalingsachterstand in rekening gebracht.